De asbaktegel

Geen last meer van peuken en kauwgom dankzij de Asbaktegel.

‘Hup, gooi daar maar neer.’ Mensen gooien vaak zonder erbij na te denken hun peuk of kauwgom op straat. Vooral bij een entree, daar moeten ze er snel even vanaf. Kijk maar bij de ingangen van winkels, ziekenhuizen, stations, restaurants of andere drukbezochte locaties. Het gevolg: een rommelige entree. De oplossing: de Asbaktegel. De ideale buitenasbak.

Wel weggooien, geen rommel
De Asbaktegel is zo handig, omdat deze precies past bij wat mensen doen: de rommel op straat gooien. De handeling blijft hetzelfde, maar het straatbeeld blijft schoon. Het is ook een mooie oplossing bij ‘rook-hangplekken’, handiger dan de rookpaal. Zo’n rookpaal wordt namelijk vaak zelf een rokende paal, vol met smeulende peuken. De Asbaktegel heeft dat bezwaar niet en is in alle opzichten een fraaiere oplossing.

Robuust en vandalismebestendig
De Asbaktegel is gemaakt van metaal en wordt verzonken in de straat. Het afsluitende bovenrooster kan alleen geopend worden met de speciale Tegelsleutel. De Asbaktegel kan niet worden vernield, dit in tegenstelling tot hangende asbakken of rookpalen.

Eenvoudig te plaatsen
De Asbaktegel heeft precies de afmeting van een stoeptegel: 30 x 30 cm. Er is ook een variant van vier stoeptegels: 60 x 60. Plaatsen van de Asbaktegel is dus eenvoudig en kan ook in voetgangersgebieden. Op de gewenste plekken de bestrating verwijderen, wat zand uitgraven en de Asbaktegel plaatsen. Door nog wat grind onder de Asbaktegel te leggen, loopt het regenwater nog sneller weg. Al is in het ontwerp van de Asbaktegel al rekening gehouden met het hemelwater, de geperforeerde binnebak zorgt voor een goede afwatering.